Wie zijn wij ?

De Nederlandse RasKatten Vereniging, kortweg de NRKV is een gezellige, steeds groeiende vereniging voor alle raskattenliefhebbers.

Eén of twee maal per jaar organiseert de NRKV een Internationale kattenshow met een special waarbij een bepaald ras centraal komt te staan. Op het podium wordt, door een erkend keurmeester, een presentatie gedaan van het ras. Hiervoor komt een aantal mooie katten, exponenten van het ras, in verschillende kleuren, op het podium. De keurmeester vertelt aan de hand van de katten hoe ze er volgens de standaard uit moeten zien, over de kleuren waarin ze gefokt worden, hoe ze in een mooie vachtconditie te houden en heel erg belangrijk, over het karakter.
Op de shows zijn altijd standhouders aanwezig bij wie van alles voor de katten en voor ons zelf te koop is.
Maar bij de NRKV is iedere kat de moeite waard en wij geven daarom ook de huiskat de gelegenheid om zich te presenteren.
De vereniging stelt mooie prijzen beschikbaar voor de winnaars. Ook met de loterij die wordt gehouden gedurende de show is het mogelijk om mooie prijzen te winnen.

De NRKV geeft een eigen clubblad uit: de Korte Golf. Hierin vindt U allerhande informatie. Zoals artikelen over belangrijke medische problemen, geschreven door dierenartsen. Artikelen over alternatieve geneeswijzen zoals bijvoorbeeld klassieke homeopathie en acupunctuur bij katten, die door in hun vak erkende mensen worden beschreven.
Elke keer bevat de Korte Golf een uitvoerige beschrijving van één bijzonder ras met foto’s, en natuurlijk ontbreken verhalen van katteneigenaren over hun eigen lievelingen niet.
Tevens staan in de Korte Golf alle officiële persberichten van het Overleg Platform (OP) en het Voorzittersoverleg (FNK) zodat u goed op hoogte blijft.

Als fokkerlid van de NRKV kunt u uw catterynaam laten registreren, na goedkeuring bij de Centrale Cattery Registratie (CCR) en stambomen van uw kittens (5 generaties en geplastificeerd) aanvragen. De op tentoonstellingen door uw kat behaalde titels kunt u tevens laten registreren, deze worden met foto van de kat op onze website vermeld onder Titelregistratie.

Kittenbemiddeling en plaatsing van uw kater(s) op de dekkaterlijst, zowel in de Korte Golf als op de website is gratis voor fokkerleden van de NRKV.

... en waar staan wij voor ?

Het bestuur van de NRKV heeft de gezondheid van raskatten hoog in het vaandel staan. Daarom adviseren wij onze leden om hun katten te laten onderzoeken op erfelijke aandoeningen zoals bijvoorbeeld PKD en HCM voordat ermee gefokt wordt. Voor een aantal rassen stellen wij deze testen zelfs verplicht. Om bij het onderzoek en de registratie vergissingen uit te sluiten, moet de onderzochte kat gechipt zijn, want zonder chip kunnen geen uitslagen van erfelijke afwijkingen worden geregistreerd. Om het chippen ook financieel wat aantrekkelijker te maken, hebben we een dierenarts bereid gevonden om op onze shows katten te chippen tegen een zeer laag tarief. Kijk hier voor meer informatie over chippen, PKD en testen.

Wilt U lid worden ?

Heeft uw vragen of wilt u lid worden van onze vereniging, neem dan contact op met onze Leden- en abonnementen administratie: Margaret Henderson, tel : 06-30442422 of per email: ledenadministratie@nrkv.info.
Of vul online het inschrijfformulier in.