Hartelijk welkom op de website van de Nederlandse RasKatten Vereniging, de NRKV

Volg ons op

Het is vandaag


Belangrijke mededeling voor elke kattenfokker in Nederland.

PERSBERICHT D.D. 21 november 2019


Beste leden,
Op dit moment gaan in de media, en op social media, veel verhalen rond over invallen bij cattery’s. Dit veroorzaakt veel commotie en onrust onder fokkers en liefhebbers van raskatten. Lees meer ...
Ons full-colour voorjaars nummer met op de voorplaat een prachtige seal tabby spotted point Bengaal, giardia bij de kat, bloedgroepen bij de kat, Kattenkwaad, Wild Cats, en nog veel meer.
UITSLAGEN
van onze show in Ede op 22 september 2019.
ATTENTIE
Dwergrassen en Scottish Fold / Highland Fold worden op de NRKV shows NIET toegelaten. Dit geldt ook voor Scottish / Highland Folds en dwergrassen die in de huiskatten klasse worden ingeschreven.

Lees hier ons privacy statement

 
Lees hier over de nieuwe wetgeving met betrekking tot het houden en fokken van gezelschapsdieren, over bedrijfsmatig of hobbymatig bezig zijn en wat dat voortaan allemaal inhoudt.
INVALLEN BIJ CATTERIES:
Er vinden massaal invallen plaats bij catteries om te controleren of deze bedrijfsmatig zijn. Advies is:
  1. BLIJF KALM!
  2. Film alles.
  3. Vraag om een schriftelijk besluit van wat men zegt dat er moet gebeuren. (Dus als de opsporingsambtenaren zeggen dat je bedrijfsmatig handelt en opleidingen moet gaan doen).

Lees verder: http://www.huisdieren.nu/over-pvh/persberichten/invallen-bij-catteries/

Polydactyl Maine Coons
Ingaande 2014 worden door de FIFé (Felikat en Mundikat) geen stambomen meer afgegeven voor polydactyl Maine Coon kittens. Wij gaan het voorbeeld van de Fife NIET volgen. Wij hebben als NRKV altijd gewoon stambomen afgegeven voor deze kittens. En wij zullen dat blijven doen.

WAARSCHUWING

Er is weer een organisatie actief waarbij U stambomen voor uw kittens kunt aanvragen:
https://www.domesticcats.nl/

De papieren die u bij de kat krijgt van deze organisatie zijn waardeloos. Net zo veel waard als wanneer u thuis zelf een stamboom maakt.
U kunt met katten met papieren van deze organisatie niet fokken bij een officiële kattenvereniging en ook niet showen behalve in de huiskattenklasse.


laatst bijgewerkt 31/03/2020

Royal Canin U bent bezoeker

sinds 17/05/2005

De N.R.K.V. is ingeschreven bij de K.v.K. onder nr.V40465447.